RVS Spiraal op Maat: Optimaliseer je kachel

Als trotse eigenaar van een houtgestookte zwembadkachel weet je dat er niets boven de warmte en charme gaat van een natuurlijke vuurbron. Het is de ideale manier om je zwembad op te warmen en comfortabel te genieten, ongeacht het seizoen. Om de efficiëntie van je houtgestookte zwembadkachel te verbeteren en optimaal gebruik te maken van de beschikbare warmte, maken wij ook spiralen op maat. In dit blogartikel ontdek je waarom een op maat gemaakt RVS spiraal een waardevolle toevoeging is aan je bestaande kachel.

RVS spiraal 24 meter
Houtgestookte zwembadkachel

1. Verbeterde warmteoverdracht:

Een RVS spiraal op maat is ontworpen om de warmteoverdracht van je houtgestookte zwembadkachel te optimaliseren. Dankzij het spiraalvormige ontwerp heeft de spiraal een groter oppervlak in contact met het water, waardoor de warmte sneller en efficiënter wordt overgedragen. Dit resulteert in een snellere opwarming van je zwembadwater en een hogere watertemperatuur.

2. Maatwerk voor elke behoefte:

Elke kachel is uniek, net als de behoeften van zwembadeigenaren. Met een RVS spiraal op maat kun je de afmetingen, de diameter en de lengte van de spiraal aanpassen aan je specifieke situatie. Of je nu een grote kachel hebt of een kleine kachel, een op maat gemaakte spiraal zorgt voor een perfecte pasvorm en daardoor voor een optimale warmteoverdracht.

Aansluitingen houtgestookte zwembadkachel
RVS spiraal inbouw

3. Duurzaamheid en weerstand tegen corrosie:

Roestvrij staal (RVS316L) is een uitstekend materiaal voor een spiraal in een houtgestookte omgeving. Het is duurzaam, bestand tegen hoge temperaturen en heeft een uitstekende weerstand tegen corrosie door bijvoorbeeld chloor en zoutwater. Hierdoor kan de spiraal langdurig en probleemloos presteren.

4. Eenvoudige installatie:

Een RVS spiraal op maat is eenvoudig in te bouwen. Het kan worden geïntegreerd in je bestaande kachel of worden ingebouwd in een nieuw systeem.

Spiraal op maat in kachel

Conclusie:

Als je het meeste wilt halen uit je bestaande kachel, overweeg dan om een RVS spiraal op maat toe te voegen. Hierdoor kun je de bestaande kachel ook als zwembadverwarmer gaan inzetten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Geniet van de warmte, het plezier en de ontspanning van je zwembad, het hele jaar door.