Warmtewisselaar

Houtgestookte warmtewisselaar

Een houtgestookte warmtewisselaar is een spiraal welke warmte van verbrand hout gebruikt om zwembadwater te verwarmen. Het bestaat uit een verbrandingskamer (kachel of vuurton) waarin hout wordt verbrand en een warmtewisselaar waarin het water circuleert. Deze RVS spiralen zijn te verkrijgen in verschillende lengtes zoals 6 meter buis, 12 meter buis of 18 meter buis. Hoe langer de spiraal, hoe sneller het zwembad of hottub op temperatuur is. Wij adviseren een 6 meter RVS spiraal bij zwembaden tot 6000 liter. Een 12 meter RVS spiraal bij zwembaden tot 12.000 liter en een 18 meter spiraal bij zwembaden tot 18.000 liter.

Warmtewisselaar RVS

Hoe werkt een RVS spiraal / warmtewisselaar

Het proces begint met het aansteken van het hout in de verbrandingskamer, waardoor warmte vrijkomt. Deze warmte wordt overgedragen aan de wanden van de RVS spriaal, die zijn ontworpen om warmte geleidelijk door te geven aan het water dat door de warmtewisselaar stroomt.

Diameter 30cm RVS warmtewisselaars

Voordelen van een RVS316L warmtewisselaar

Een belangrijk voordeel van een houtgestookte warmtewisselaar is dat het een duurzame en hernieuwbare energiebron gebruikt, namelijk hout. Tevens is de RVS spiraal gemaakt van RVS316L wat betekend dat deze chloor en zoutbestendig is. Hierdoor is deze te gebruiken voor zowel chloorwater zwembaden als zoutwater zwembaden. Zelf bouwen wij deze RVS spiralen o.a. in onze houtgestookte zwembadverwarming.