RVS Spiraal op Maat: Optimaliseer je kachel

Als trotse eigenaar van een houtgestookte zwembadkachel weet je dat er niets boven de warmte en charme gaat van een natuurlijke vuurbron. Het is de ideale manier om je zwembad op te warmen en comfortabel te genieten, ongeacht het seizoen. Om de efficiëntie van je houtgestookte zwembadkachel te verbeteren en optimaal gebruik te maken van de beschikbare warmte, maken wij ook spiralen op maat. In dit blogartikel ontdek je waarom een op maat gemaakt RVS spiraal een waardevolle toevoeging is aan je bestaande kachel.

Lees meer »

Warmtewisselaar

Een houtgestookte warmtewisselaar is een spiraal welke warmte van verbrand hout gebruikt om zwembadwater te verwarmen. Het bestaat uit een verbrandingskamer (kachel of vuurton) waarin hout wordt verbrand en een warmtewisselaar waarin het water circuleert. Deze RVS spiralen zijn te verkrijgen in verschillende lengtes zoals 6 meter buis, 12 meter buis of 18 meter buis. Hoe langer de spiraal, hoe sneller het zwembad of hottub op temperatuur is. Wij adviseren een 6 meter RVS spiraal bij zwembaden tot 6000 liter. Een 12 meter RVS spiraal bij zwembaden tot 12.000 liter en een 18 meter spiraal bij zwembaden tot 18.000 liter.

Lees meer »

Zwembadkachel

Een houtgestookte zwembadkachel is een duurzame en effectieve manier om uw zwembadwater te verwarmen. Het werkt door het verbranden van hout in een verbrandingskamer, waarbij de warmte wordt overgedragen aan het water dat door een warmtewisselaar stroomt.

Lees meer »

Hottub kachel

Een hottub kachel is een belangrijk onderdeel van elke hottub. Het is de bron van warmte die het water in de hottub op de gewenste temperatuur houdt. Er zijn verschillende soorten hottub kachels beschikbaar, maar een van de meest populaire opties is de houtgestookte kachel.

Lees meer »